RESTAURANT

La nova generació

Joan Fàbrega i Maria Triadú
Joan Fàbrega i Joan Roig
Meritxell Roig i Fàbrega
Tres generacions de Can Xel
La nova generació
Calamars a la planxa amb botifarra esparracada i bolets
Arròs negre de sèpia i salsitxes
Carpaccio de pop amb vinagreta de fruites
Espàrrecs verds amb emulsió de taronja
Vieires grillé amb cremós d’espinacs
Mi cuit de foie trufat
Parmentier de moniato amb ou de pagès a baixa temperatura
Pop i botifarra a la brasa amb parmentier de patata
Previous slide
Next slide

La història de Can Xel i la seva evolució no es pot entendre sense parlar de la Carme Font Compta, qui a principis del segle XX va començar a fer petits plats pels traginers que treballaven a bosc i es movien pel municipi de Santa Pau. Quan la Maria Triadú Roca es va casar amb el seu fill Ramón Fàbrega Font va seguir cuinant per les persones de pas i a poc a poc es va anar convertint en un petit hostal.

La Maria va ensenyar al seu fill Joan Fàbrega i Triadú tot el seu saber i amor per la cuina i aquest va seguir la tradició al seu gendre Joan Roig.

Al llarg dels anys el petit hostal es convertí en el gran complex que coneixem ara, i on actualment a la cuina conviuen dues generacions en Joan i la seva filla Meritxell.

La Meritxell Roig i Fàbrega, la quarta generació de la família, creix en un entorn gastronòmic i descobreix de ben petita la passió per la cuina. Després de formar-se a l’Escola d’Hostaleria de Girona i graduar-se al Basque Culinary Center de Sant Sebastià, renova la proposta  gastronòmica amb noves tècniques i nous plats,  sense perdre la base de la cuina tradicional catalana i mantenint la seva essència.