RESTAURANT CAN XEL

Entorn i activitats

VOLCANS

Senderisme per la zona volcànica

La Garrotxa és coneguda pels seus volcans. Cada cop són més els turistes que cada any ens visiten per conèixer els seus dos volcans més importants, el Croscat i el Santa Margarida.

Can Xel gràcies a la seva privilegiada situació, serà el vostre millor punt de sortida per descobrir aquests volcans i el seu entorn.

RESERVA NATURAL

La Fageda d'en Jordà

Reserva Natural situada al bell mig de la Zona Volcànica de la Garrotxa, caracteritzada pel fet de trobar-se damunt la colada de lava del volcà Croscat. Tot i que el terreny és planer, es poden observar els tossols (petites muntanyetes) que poden arribar als 20 metres d’altura.

Recorregut per a tota la família, passejant a peu o amb carruatges de cavalls, amb inici de l’itinerari a l’Àrea de Can Serra, a 1 km. dels apartaments i restaurant Can Xel.

CASC ANTIC DE SANTA PAU

Rutes en Segway

Si el que voleu és descobrir l’entorn natural d’una manera diferent, us proposem les rutes en Segway que ofereix l’empresa Naturatours.

Us proposem rutes que combinen la naturalesa dels volcans amb el casc antic de la vila medieval de Santa Pau, per descobrir aquesta fantàstica zona.

VISITA LA GRANJA

Cooperativa La Fageda

La granja més famosa de la Garrotxa obre les seves portes perquè conegueu tot el procés necessari per fer el iogurt i altres productes làctics.

Els més petits gaudiran d’una visita a la granja, veient els vedells i les vaques, i els grans descobriran la transformació de la llet en iogurt. Una activitat per a tota la família!

SANTA PAU I LA GARROTXA

Rutes en 4x4

Si voleu conèixer la Garrotxa a través d’una excursió en 4×4 acompanyats d’un guia especialitzat, Rutes 4×4 de Santa Pau us ofereix aquesta oportunitat.

Rutes variades per Santa Pau, el seu entorn natural i tota la Garrotxa, combinades amb rutes a peu, segur que alguna d’aquestes rutes és la que busqueu!

CAN BATLLE

Salts d'aigua

Potser no és tan conegut com els volcans, però no us perdeu descobrir aquesta gorga enmig de dos salts d’aigua. A l’estiu és ideal per refrescar-se en els dies calorosos. A l’hivern es pot contemplar el salt amb la caiguda d’aigua.

Passat el poble de Santa Pau direcció Mieres, s’hi troba el Salt de Can Batlle. A l’esquerra de la carretera es pot observar un cartell indicant Salt Can Batlle, cal deixar el cotxe en aquesta ubicació i continuar a peu baixant pel camí on passats 20 minuts arribareu al salt.

DESCOBREIX LA HISTÒRIA

Vila medieval de Santa Pau

Situat dins el Parc Natural de la Garrotxa, el conjunt històric de la vila medieval de Santa Pau està declarada bé d’interès nacional. La plaça major de Santa Pau està presidida per l’esglèsia de Santa Maria juntament amb el firal dels bous, lloc on antigament s’hi feia el mercat setmanal i l’intercanvi entre comerciants. També hi trobareu el castell, i restes de l’antiga muralla que voltava el poble.

Des del mirador de Miramar hi ha unes magnifiques vistes a tota la vall i serres i fins i tot en dies clars es pot observar la Badia de Roses. El poble està situat a 4 km de Can Xel.

SERRA DEL COLLTORT

Castell de Colltort

Situat a la serra del Corb, a uns 845 metres, el Castell de Colltort, d’altitud tenia una funció defensiva dintre el comtat de Bernat Tallaferro. Sortint de Can Xel i pel camí que du a la Cot seguint amunt amunt, trobareu el camí que porta al Castell de Colltort.

Amb senyalitzacions fins el cim (itinerari 5) des del Castell de Colltort podreu observar el meravellós paisatge, tota la plana d’Olot i la vall de Santa Pau. 

GARROTXA ROMÀNICA

Sant Miquel de Sacot

Sant Miquel de Sacot és l’esglèsia d’aquest veinat del municipi de Santa Pau. Situada en un entorn natural privilegiat és d’estil romànic tot i que al segle XVIII va ser restaurada i s’hi poden observar elements neoclàssics.

Es pot visitar l’interior de l’esglèsia i gràcies a la proximitat amb Can Xel, és una sortida diària per a molts dels nostres clients.