Visites guiades gratuïtes per la Garrotxa

Visites guiades gratuites

Quina és la millor manera de conèixer el territori?

Restaurant i Apartaments Can Xel gràcies al programa Descobreix la Garrotxa us convida a descubrir aquest territori a través de visites o excursions guiades pels llocs més emblemàtics de la Garrotxa.

Cal consultar disponibilitat i dates amb l’establiment.  Només per clients allotjats als nostres apartaments.

Senderisme per la zona volcànica de la Garrrotxa

Senderisme per la zona volcànica

Si per alguna cosa és coneguda la Garrotxa és pels seus volcans.

Són molts els turistes que cada any ens visiten per conèixer els seus dos volcans més importants, el Croscat i el Santa Margarida.

Can Xel gràcies a la seva privilegiada situació, serà el vostre millor punt de sortida per descobrir aquests volcans i el seu entorn.

La Fageda d'en Jordà

La Fageda d’en Jordà

Aquesta Reserva Natural situada al bell mig de la Zona Volcànica de la Garrotxa es caracteritza pel fet de trobar-se damunt la colada de lava del volcà Croscat.Tot i que el terreny és planer, es poden observar els tossols (petites muntanyetes) que poden arribar als 20 metres d’altura.

A part de poder visitar la Fageda seguint l’itinerari 3 del Parc Natural, es pot recòrrer amb carruatges de cavalls.

Inici itinereari: Area de Can Serra a 1 km de Restaurant i Apartaments Can Xel.

Rutes per Santa Pau en Segway

Rutes per Santa Pau en Segway

Si el que voleu és descobrir l’entorn d’una manera diferent i natural, us proposem les rutes en Segway que ofereix l’empresa Aventura Natura. Amb rutes que combinen la naturalesa dels volcans amb el casc antic de Santa Pau, descobrireu aquesta fantàstica zona.

Visites a la cooperativa La Fageda

Visita a la Cooperativa La fageda

La granja més famosa de la Garrotxa obre les seves portes perquè conegueu tot el procés necessari per fer un iogurt. Els més petits gaudiran veient els vedells i les vaques i els grans descobriran la transformació de la llet en iogurt. Una activitat per a tota la família!

Rutes 4x4 per Santa Pau i La Garrotxa

Rutes 4X4 per Santa Pau i Garrotxa

Si voleu conèixer la Garrotxa a través d’una excursió en 4×4 i un guia que us acompanyi, Rutes 4×4 Santa Pau us dòna la oportunitat. Amb rutes variades per Santa Pau, el seu entorn i tota la Garrotxa, combinades amb rutes a peu, segur que alguna és la que busqueu!

Salt de Can Batlle

Salt de Can Batlle

Potser no és tan conegut com els volcans d’aquesta zona però val la pena fer-li una visita. Es tracte d’una gorga enmig de dos salts d’aigua. A l’estiu és ideal per refrescar-se els dies calorosos. A l’hivern es pot contemplar el salt amb la caiguda d’aigua.

Passat el poble de Santa Pau direcció Mieres, s’hi troba el Salt de Can Batlle. A l’esquerra de la carretera es pot observar un cartell indicant Salt Can Batlle, cal deixar el cotxe allà i començar a baixar pel camí on passats 20 minuts arribareu al salt.

Vila medieval de Santa Pau

Vila medieval de Santa Pau

Situat dins el Parc Natural de la Garrotxa el seu conjunt històric és declarat bé d’interès nacional. A la vila de Santa Pau la plaça major presidida per l’esglèsia de Santa Maria juntament amb el firal dels bous, lloc on antigament s’hi feia el mercat setmanal i l’intercanvi entre comerciants. També hi trobareu el castell, i restes de l’antiga muralla que voltava el poble.

Des del mirador de Miramar hi ha unes magnifiques vistes a tota la vall i serres i fins i tot en dies clars es pot observar la Badia de Roses. El poble està situat a 4 km de Can Xel.

Castell de Colltort

Castell de Colltort

Situat a la serra del Corb a uns 845 metres d’altitud tenia una funció defensiva dintre el comtat de Bernat Tallaferro. Sortint de Can Xel i pel camí que du a la Cot seguint amunt amunt, trobareu el camí que porta al Castell de Colltort.

Amb senyalitzacions fins el cim (itinerari 5) des d’allà podreu observar el meravellós paisatge, tota la plana d’Olot i la vall de Santa Pau. 

Sant Miquel de Sacot

Sant Miquel de Sacot

Sant Miquel de Sacot és l’esglèsia d’aquest veinat del municipi de Santa Pau. Situada en un entorn privilegiat és d’estil romànic tot i que al segle XVIII va ser restaurada i s’hi poden observar elements neoclàssics.

Es pot veure el seu interior i gràcies a la proximitat amb Can Xel és una sortida diària per a molts dels nostres clients.